Don’t just talk to a person

don’t just befriend a person

don’t just shake hands with a person

Serve that person

Elevate them

– Yogi Bahjan –

 

Seva “selfless service”

Tijdens SpringFlower creëren we met elkaar een tribe waarin we met alle generaties samen op reis gaan. Binnen de tribe nemen we allemaal onze plek in en dragen we met elkaar vanuit moeiteloosheid zorg voor elkaar, de aarde, het terrein, sanitair en ondersteuning aan hetgeen ons voedt.

Hestia

De godin Hestia herinnert ons eraan met liefde en aandacht zorg te dragen voor huis & haard en door dit samen op te pakken creëren we een gevoel van community vanuit gelijkwaardigheid in geven en ontvangen, saamhorigheid en co-creatie. Hestia is een “schakelgodin” die ons weer op kracht laat komen en ons eraan herinnert van een plek een Heilige/Gewijde plek te maken, door hier met liefde voor te zorgen wordt een huis een thuis.

Dienstbaar vanuit je hart

We werken met Seva (Sanskriet voor onbaatzuchtige dienstbaarheid of te wel community service- de kunst om dienstbaar te zijn vanuit je hart). Dat kan variëren van de keuken assisteren met snijwerk of afwas, tot kaarsjes aansteken, toiletten schoonmaken, zorgdragen dat er doorlopend thee is en alle andere 1001 taken die maken dat alles moeiteloos lijkt te verlopen. Vorig jaar is het op Persephone (de voorloper van SpringFlower) door velen met veel plezier en moeiteloosheid opgepakt. Door Seva met aandachtigheid en liefde als programma onderdeel op te pakken kan het zowel buiten als van binnen voor rust en harmonie zorgen en daarnaast kun je de ander en jezelf op een andere manier leren kennen en samen bijdragen aan het geheel.. 

 

Toewijding die we ons weer mogen herinneren waardoor we bijdragen aan de Nieuwe Wereld.