She’s a child of Martin Luther
As a freedom fighter she
Speaks of liberation on the land
And on the sea
Her eyes are made of sunshine
And her lips are jelly sweet

 

Flower Child – Lenny Kravitz

 

Flowers 2023

 

Welkom en maak kennis met de Flowers die vanuit passie, kennis, wijsheid en liefde bijdragen aan SpringFlower 2023. Iedere vrouw neemt haar plek in zodat we samen een prachtig kleurrijk boeket en programma van overvloed creëren.

Mijn naam is Ageeth en mijn passie in het leven is om mensen te fotograferen, zoals ze ZIJN, met alle emoties die daarbij horen. Om te ZIEN wat mensen beweegt en hen binnen te laten komen in mijn lens en in mijn hart. Ik houd van OGEN, de spiegel van de ziel, ik houd van tranen, van een open blik, een schaterlach, ontroering of een verstilde mijmering.
Niets maakt mij zo gelukkig als mensen fotograferen op bijv. SpringFlower.

https://goo.gl/photos/u8yQ6JbWKXUGH8346

Mijn naam is Kim en mijn passie is al twintig jaar duurzame mode!
Met de workshop ‘Liefdesbrief aan je jurk’ hoop ik deelnemers tijdens Spring Flower te inspireren bewust(er) met hun kleding om te gaan

Mijn naam is Maria. Ik ben een van de Crones op het SpringFlower festival. Mijn passie is leven in Liefde! Mijn tweede passie is reizen naar en door woestijnen, vooral in het Midden-Oosten. Ik ben een echt mensenmens en vind het heerlijk om aan dit festival te mogen bijdragen. Zeker ook als verse oma!  De vrije, blije energie van de meisjes geeft mijn innerlijk kind ook de ruimte geeft om er volledig te mogen zijn. Ik zal een workshop Bronkaarten geven en ondersteunend zijn voor de Hoedstersgroep. Ik kijk er naar uit jullie weer te ontmoeten!!

www.mariavendrik.nl

Ik ben Margaretha van Oerart. Ik breng vrouwen terug bij hun oerkracht. Er is een oud Chinees gezegde, als vrouwen hun kracht terug vinden, gaan er bergen verzet worden.  Die tijd is nu aangekomen. In mijn inspiratiesessie weven we ons web, met de  kracht van yang, de kracht van verbinden….creativiteit….autonoom zijn.  Terwijl jij haakt en jezelf inbrengt, hoor je hoe we ooit uit de geschiedenis geschreven zijn. Terwijl je haakt en jouw draad jouw creatieve proces vormgeeft, maak jij  contact met, hoe jij  jouw plek terug in kan nemen.

oerart.com.

Mijn naam is Emmie en mijn passie in het leven is mensen te helpen stappen te zetten op hun pad. Ik zet me graag in voor een betere wereld. Met respect voor alle levende wezens.

Mijn intentie om bij te dragen aan Springflower is om te ondersteunen bij een fijne bedding, een samen-zijn waar we met een glimlach in ons hart op terugkijken.

Mijn naam is Roos. Verwondering. Sensualiteit. Verbinding. Volledig vrouw, moeder en mens op aarde zijn. Met Sensual Yoga breng ik tijdens het festival een ruimte om naar binnen te gaan, jouw lichaam als anker te voelen en jouw kracht, levensenergie en sensualiteit te belichamen.
www.jara.nl & www.sensualyoga.nl

Mijn naam is Moira. De natuur kan alles en is er voor iedereen die haar wijsheid wil gebruiken. Op Springflower laat ik jullie kennismaken met etherische oliën en gaan we samen op onderzoek om te zien wat die voor je kunnen doen.

www.moiranatuurvrouw.nl

Mijn (ziele)naam is Marieke Numananja en ik kom met mijn twee dochters naar Springflower! Mijn passie en liefde in het leven is het versterken van onze eigen kracht, scheppingskracht, creatie kracht en het (her)vinden van onze balans, zodat iedereen met haar unieke wezen haar plek kan innemen. Wat ik graag wil bijdragen aan Springflower is de ruimte en de energie om te ervaren, beleven en vooral ook herinneren…..hoe Moeder Natuur en kruiden ons helpen en wij vrouwen elkaar ondersteunen om in onze kracht te staan.

http://www.innerlicht-transformatie.nl/

Mijn naam is Melanie en mijn passie in het leven is genieten van het nu met alles wat er is. Graag inspireer ik mensen om het leven te omarmen, er van te leren en te genieten.
Mijn intentie op SpringFlower is om met de stoelmassage vrouwen bewust te laten voelen welke energie er is gestagneerd en wat er wil stromen en handvatten geven hoe dat te doen.

Mijn naam is Christa en mijn passie in het leven is natuur en oorspronkelijkheid van leven. In alle rauwheid en echtheid. Waar het voorheen een reis in de wereld was, is het nu veel meer een reis naar binnen geworden. Naar de baarmoeder, de vrouwelijke pool, het lichaam waar onze ziel woont, sensualiteit en de kracht van het vrouwelijke. Mijn intentie om bij te dragen aan SpringFlower is om die kracht weer voelbaar te maken, wakker te maken, voor alle vrouwen van alle leeftijden. Die ontdekkingsreis maken we samen. Thuiskomen in je lijf en het levenselixer weer over je land te laten vloeien.
www.sacredwoman.nl

Mijn naam is Bette en mijn intentie is om vrouwen te doen beseffen hoe krachtig ze zijn en hoe mooi. En hoe jonger meisjes zich hiervan bewust zijn, hoe minder ze (hopelijk) worden beinvloed door de grote “beauty”industrie die vrouwen het tegenovergestelde verteld. Daarbij probeer ik vrouwen en meisjes te laten weten dat ze nooit alleen zijn. Dat er altijd een vrouw (zuster/moeder/grootmoeder) is voor je.

Mijn naam is Ophira en mijn passie in het leven is samen uitzoeken waar het leven voor jou/voor mij over gaat, dat wat er echt toe doet. Op springflower gebeurt er veel magie. Om deze iets meer te ervaren en in jezelf te verankeren bied ik voor de jonge vrouwen (15 t/m 25 jaar ong) een inspiratie sessie. Via meditatie of stilte openen we een ‘sacred space’ (een plek die we samen creëren waar we ons mens-zijn kunnen toelaten en in ons zelf kunnen verdiepen, een plek waar je nieuwsgierig naar jezelf kunt zijn) zodat je jouw innerlijke beelden, de magie in jouzelf, ervaren kan en zo je eigen schoonheid vindt/ziet. Na deze reis ga je jezelf eren en gaat ieder voor zich een altaar maken. Daarvoor neem ik allerlei verschillende materialen mee zodat je ook echt in je scheppende krachten kunt stappen en het kunt bekrachtigen.

www@ophira.net

Mijn naam is Anita en ik breng wat de kracht is en kan zijn van Zelfacceptatie en Zelfliefde; iets wat in onze cultuur niet zo gebruikelijk is. Zorgen voor anderen en daarbij jezelf wegcijferen, is veel meer de norm. Voor jezelf kiezen en erop vertrouwen dat je dan pas echt goed voor een ander kunt zorgen, is iets dat ik heel graag wil delen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat liefde en goede zorg voor jezelf de wereld in bloei kan zetten.

Voor informatie of vragen mail me gerust

;Anitaoudijk@vathorstnet.nl

Mijn naam is Eve. Ik ben Aarde vrouw en Drummedicijn. De onvoorwaardelijke liefde en de uitbundigheid van het leven ervaar ik vooral in contact met alles wat leeft en natuurlijk is. Steeds dieper wortelen in de Grote Moeder en verbinden met de magie van het bestaan, leert mij in overgave steeds vrijer te zijn, steeds meer mezelf. Werkelijk jezelf zijn en ontdekken wat dat is, is mijn missie die ik uitdraag met vrouwencirkels, in contact met aarde magie en drummedicijn. Mijn intentie voor Spring Flower is het leven mee te vieren, met dans en zang en ritme. Samen zijn aan het vuur, in de cirkel, op het gras onder de bomen, met zingende stemmen in het bos. Een Tribe om in te herinneren hoe we samen kunnen zijn, waar we door de generaties heen samen voorbeelden zijn en inspiratie bij elkaar ontdekken. De drums zet ik graag in om met de meiden en de moeders elkaar te eren en te vieren.

De drums en ratels, die ook te leen zijn, maak ik zelf, in verbinding met spirit, de grote moeder en het web van onvoorwaardelijk levensliefdelicht. www.oerakel.nl

Mijn naam is Brechtje en mijn passie is om te leven vanuit mijn ware natuur. Het leven is daarin mijn grootste leraar. Een zielenmissie van mij is de vrouwelijke kracht vanuit haar oorsprong voelbaar te maken in de wereld. Voor mijn zelfrealisatie pad beoefen ik z’n 18 jaar de alchemie van Life Projects methode. En leidt het Life Projects centrum Nederland waar ik verschillende alchemie trainingen geef. Ik draag graag bij aan springflower met mijn diepte, helderheid, wijsheid en speelsheid. Ik vind het belangrijk om alle generaties: de meisjes en vrouwen in aanraking te laten komen met hun natuurlijke bron van vrouw-zijn.

www.brechtjeschoofs.nl www.lifeprojectsnederland.nl

Mijn naam is Alma en ik voel me dankbaar dat ik dit jaar als Flower een bijdrage mag leveren aan SpringFlower. Mijn kracht is bedding geven in cirkels en in rust verbonden blijven met de ander en met mezelf. Dan kan de energie stromen en daar kan ik ontzettend van genieten. Dan merk ik ook dat “het klopt”, zo fijn! Jarenlang heb ik in Zwolle Rode Tentcirkels gehoed en ook heb ik geassisteerd in vrouwentrainingen. Binnen het Greenspirits Festival ben ik lid van het kernteam en samen met een team lieve mensen hoed ik daar de Moeder Aarde Tempel. Dus bij mij mag je gewoon even lekker ZIJN met alles wat in je is.  Nadat de vader van mijn kinderen vijf jaar geleden overleed en ik bezig was met zijn laatste verzorging, voelde ik dat dit werk mijn roeping is. Dus mijn vermogen om rust en bedding te creëren zet ik nu in bij families in en rondom Wezep die een geliefde zijn verloren.  www.almaliora.nl

Mijn naam is Janneke en als elder kom ik heel graag dit prachtige festival ondersteunen waar nodig is. www.herbergvanlicht.nl 

Ik ben Joekje en mijn passie is creatief bezig zijn. Het is de manier waarop ik mijn gevoelens uit kan drukken, en het is iets waarvan ik energie krijg, het is een deel van mij. Voor mij is springflower een plek waar ik me thuis voel en mezelf kan zijn. Ik vind het leuk om ook iets bij te dragen en daarom wil ik graag het creatief bezig zijn en het gevoel dat ik er bij krijg overbrengen en anderen laten ervaren hoe je je gevoelens kan uiten door middel van creatief bezig te zijn.

Mijn naam is Charlotte. Ik ben moeder van twee prachtige zonen, Kinderboekenschrijfster, Schoolschrijver en Jujutsutrainer. Mijn passie is het schrijven van boeken, vertellen van verhalen en lesgeven aan kinderen. Het is prachtig om jongeren te raken en in beweging te krijgen in hun denken en doen. Ik heb jarenlang lessen en workshops gegeven op scholen en sportscholen in Nederland en het Caraïbisch gebied. Ik voel sinds een paar jaar sterk de wens en behoefte om uit de gebouwen te gaan en mijn lessen in een nieuwe vorm in de natuur aan jongeren te geven. Rite of Passage van de Australiër Arne Rubinstein kwam op mijn pad en daarin viel eigenlijk alles samen. Voor een Rite of Passage weekend heb ik een bijzonder ritueel en challenge ontworpen: samoeraitraining. Tijdens SpringFlower wil ik moeders & dochters in koppels uitnodigen om mee te doen aan samoeraitraining en het vuur in henzelf hoog op te laten laaien. We zullen verhalen delen en jujutsutechnieken oefenen. Moeders & dochters (basisschool) zullen grenzen verleggen en komen allebei in hun kracht te staan. Moeders & dochters (middelbare school) leren zichzelf te verdedigen en hun eigen ruimte in te nemen: dochters mogen uitbreken en hun eigen weg bewandelen.
www.charlottedoornhein.nl

Mijn naam is Caja. In de natuur kom ik thuis, op een speelse, zachte en vooral nieuwsgierige manier kan ik daar uren rond dwalen. Voor mij staan wij als mens niet los van de natuur en zodra ik mij liefdevol verbind met alles om mij heen en naar mijn innerlijke stem luister, kunnen mijn dromen, wensen en diepste verlangens ontwaken. Ik kijk uit om samen met alle (jonge) meiden ons te verbinden met de natuur en vol nieuwsgierigheid alle elementen te zien, horen, ruiken en proeven. Stap voor stap ontdekken wij onszelf en onze prachtige vrouwelijke zachtheid en kracht. www.dereizendecoach.nl

Mijn naam is Carla en ik ervaar mijn passie als ik  masseer en  mijn helende energie mag laten stromen om zo de levensenergie in jou aan te vullen of te activeren. Ik word helemaal blij op een veld vol flowers, klein of groot, jong of oud. De kennis en levenswijsheid die ikzelf als klein meisje, jonge vrouw, vrouw in haar herfst en moeder van 3 volwassen kinderen en oma van 2 kleindochters heb opgedaan mag ik delen. Dit doe ik door afgestemd te zijn op jou tijdens de massage of healing, of de combinatie die er ontstaat. Jouw helemaal te laten ontspannen, zacht laten worden, of intense spanningen en emoties los te laten tijdens een honingmassage. Ik ont-moet je graag! http://www.praktijkpaarselotus.nl/

Mijn naam is Sara en mijn passie is paarden en eigenlijk hou ik van alle dieren. Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn zoals het maken van kaarsen. Ik draag graag bij aan SpringFlower door mezelf te zijn en ik hou van dingen organiseren.

Mijn naam is Teresia en mijn passie in het leven; is leven vanuit mijn essentie mijn oorspronkelijke zelf, wie ik in wezen ben. en daar nodig ik de ander ook graag toe uit. Dat is dan ook mijn bijdrage aan het spring flower festival.  www.praktijksamsara.com

Mijn naam is Jetske en ik ben een speelse, creatieve, doorleefde en wijs geworden vrouw, moeder van Tara (23). Mijn passies zijn Spelen met Muziek & StrandKunst. StrandKunst geeft me de plek waar ik altijd naar heb verlangd. Bijzonder dat mijn creaties niet alleen mij blij maken maar de weg naar velen weten te vinden. Het is ook telkens weer een feestje om met jonge kinderen (soms samen met een groot/ouder) te zingen, spelen, dansen en muziek te maken. Mijn bijdrage aan SpringFlower is mijn grote wijze hart! Daarnaast neem ik jullie graag mee in de natuur om daar te Spelen met Muziek! www.sterreke.nl

Mijn naam is Stefanie en mijn passie in dit leven is stralen & genieten van alle mooie mensen, wezens en natuur om ons heen, en mij hiermee te verbinden en door te laten inspireren. Ik draag bij aan springflower door mezelf te zijn, en te stralen samen met de mensen daar!

Mijn naam is Salina, vernoemd naar een oude Griekse maangodin. Ik groeide op van bloemenmeisje naar wilde kruidenvrouw en heb onderweg allerlei mooie en soms minder mooie lessen mogen ‘oogsten’ over vrouw-zijn en over de natuur. Mijn werk, dat ik vorm geef onder de naam ‘Moonflower’ gaat over het herverbinden met de wijsheid van cyclisch leven, dat weerspiegelt wordt door het ritme van de natuur, de maancyclus en onze innerlijke cyclus als vrouw. Ik ga met veel liefde en passie op de SpringFlower gathering mijn kennis delen over de vrouwelijke cyclus, waarbij ik (jonge) vrouwen meeneem in een reis door de vrouwelijke hormooncyclus, vruchtbaarheid en de innerlijke seizoenen.

Ik ben op instagram te vinden als @Salina.Moonflower Website is nog onder constructie…

Mijn naam is Linda, mijn passie is het bekrachtigen en ondersteunen van vrouwen, moeders en meisjes. Met als focus het zakken in hun lijf en vrouw-zijn en van daaruit te leven. En precies dat is ook mijn persoonlijke reis op deze aarde.

Met mijn liefdevolle aanwezigheid geef ik bedding voor dat wat er gevoelt en gehoord wil worden en een plek wil krijgen. Ik kijk er naar uit om tijdens SpringFlower deze bedding te geven als hoedster van een mini-tribe. En in een bad van vrouwenenergie te stappen, te spelen, zakken en verbinding te maken met jong en oud.

www.hetpurehart.nl (deze is op het moment bezig aan een vernieuwing)

Mijn naam is Janneke, Unwind & rewild, ik struin graag op blote voeten over de aarde. Dat is mijn grootste passie, het leven, ten volle leven, verwilderd samen gevallen met de natuur. Het herinneren van de oorspronkelijkheid, mijn oorspronkelijkheid, jouw oorspronkelijkheid.
Op Springflower is mijn intentie te vieren, spelen en genieten met alle jonge meiden, groot en klein, jong en elder. Als aardevrouw breng ik een veld van liefde, vertraging en veiligheid, diepvoelend, afgestemd tot het in essentie klopt.

Mijn naam is Nurania, Nurania betekent “Zij die Licht geeft”. Inspiratie in wat ik leef is: “Leven met een Open Hart”. “Flower” te zijn op Spring Flower Gathering staat in verbinding met mijn ZIJN, de ZachteKracht van Liefde en Licht . De Magie van Groeien, Bloeien… Samen ons Ziel laten stralen.

Hoi ik ben Sanne en ik hou van tekenen, creatief bezig zijn en ik hou van de zon en het bos. Ik wil mee doen aan SpringFlower om ervaringen te delen en op te doen samen met iedereen.

Ik ben Suzanne. Edelstenen, vuur en buiten zijn is waar ik blij van word. Afgelopen keren stond ik met mijn edelsteenwinkeltje op de gathering. Maar dit jaar vraagt SpringFlower iets anders. Mijn aanWezigheid inzetten voor een ieder die even weg wil van alles en zonder iets te hoeven, kan zijn. Voor mij is dat met knutselen. Mijn tent zal dit jaar open zijn, om te komen hangen en creëren, vanaf de dagopening tot wanneer ik ga slapen.

Mijn naam is Judith. Als één van de vele Flowers probeer ik zoveel mogelijk vanuit de vrouwelijke energie te werken, vanuit verbinding en met zachte kracht in het grotere Zijnsveld. Ik ben een beweger, een natuurlijke spaceholder en meestal ben ik -als geoefende shapeshifter- overal & nergens te vinden. Hierbij ervaar ik mijzelf vaak als een Muze in het Veld, waarbij ik enorm kan genieten van de ontelbare creaties van het Leven, die door mij worden ontvangen & ook weer doorgegeven. Verder voel ik mij nogal gedreven zo niet zeer gepassioneerd in het streven naar duurzaamheid, (interculturele) samen-werking en een inclusieve samenleving. Daarnaast speel ik graag met hout & vuur, en tover daarbij ook nog het lekkerste eten en de heerlijkste hapjes uit de oven.

https://www.garudatrainingen.nl/bezieling-inspiratie/

Mijn naam is Betty en ik deel tijdens SpringFlower heel graag hoe ontspannend en waardevol het kan zijn om samen met je dochter en met elkaar yoga te ervaren. Door dieper contact te maken met je lichaam, te voelen van binnen wat er leeft en gezien wil worden… en vandaar uit te spelen en te bewegen! Ik voel hoe waardevol het is om met vrouwen samen te komen, te zakken en te zijn in alle fases van het vrouw-zijn. Dat is waar mijn vuur van aan gaat en wat me regelmatig ontroert. Wekelijks begeleid ik zwangere vrouwen via yoga en ontspanning ter voorbereiding op de bevalling en de nieuwe fase die komen gaat, geef ik Rebozo rituelen, ouder & kind yoga workshops en moedercirkels. Ik kijk er naar uit om samen met jullie bij Sping Flower contact te maken met onszelf & elkaar, speels & vreugdevol het leven te vieren.
www.studiomoederenkind.nl

Mijn naam is Pieternel. Spaceholding door het creëren van een warme, veilige bedding is wat ik dolgraag doe; ik kijk er dan ook naar uit om dit (onder andere als tribehoedster) op dit prachtige multigenerationele feest te gaan doen. Mijn dochter Sofie (bijna 12) zal me vergezellen. Leven in vertrouwen en volgens de wijsheid van de natuur zijn mijn leidraad. Zo heb ik met mijn gezin een jaar gereisd en leef ik sindsdien als thuisonderwijzer (unschooler) het dagelijks leven met mijn kinderen. De processen die hiermee gepaard gaan helpen me – naast de opleidingen die ik volgde – in mijn persoonlijke ontwikkeling. De afgelopen jaren voel ik dat ik mijn plek als verbinder, communicatiedier en inspirator steeds makkelijker inneem. Als Mevrouw Helder help ik holistisch werkende ondernemers om de essentie van hun authenticiteit, passie en meerwaarde onder woorden te brengen. Bij SamenZijn.nu begeleid ik samen met mijn lief stellen in hun relaties. Ook faciliteer ik twee keer per maand vrouwencirkels in Nijmegen en regelmatig retraites en workshops, altijd voorzien van bloemen.

www.samenzijn.nu  en www.mevrouwhelder.nl