SpringFlower Gathering 1-3 mei 2025

Wil je op de hoogte blijven van SpringFlower? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief 

** Zomer Vibes 

** Integratie Tijd na SpringFlower 2024

** Nieuwe Maan Nieuwsbrief 

** Nieuwsbrief Paas Nieuws 2024

** Nieuwsbrief maart 2024: Welkom Lente.. 

** Nieuwsbrief Maart 2024 – Stel je voor… 

** Nieuwsbrief Februari 2024

** Nieuwsbrief Januari Nieuws 2024

** Nieuwsbrief Advent Periode 2023

** Nieuwsbrief December 2023 – Actie

** Nieuwsbrief November 2023

 

Hierbij de links naar de sprankelende foto’s gemaakt door Ageeth Hummeling en Charlie Wolthers tijdens de afgelopen edities van SpringFlower. Dankbaar voor het vastleggen van de

magische momenten van onze dierbare herinneringen.

** foto’s SpringFlower 2023

** foto’s SpringFlower 2022

Dit zal jaar zal er op SpringFlower de heerlijke thee van Wilder Land te proeven en te drinken zijn.
Wilder Land plant lokale en inheemse gewassen aan, waar ze de lekkerste producten van maken. Waar wij van kunnen genieten, waar boeren van kunnen bestaan en waar zo veel mogelijk diersoorten op afkomen. Wilder Land staat voor natuurherstel.
Om de Nederlandse natuur te herstellen is het nodig dat we ons opnieuw met de natuur verbinden. Dat we ons zelf en het landschap verwilderen ! Op weg naar een wilder land. Waar allerlei leven groeit, bloeit en bruist.
Wilder Land en SpringFlower groeien, bloeien, verwilderen en vieren samen onze wilde natuur !

SpringFlower staat voor het verbinden van alle generaties vrouwen, meisjes, meiden, moeders en grootmoeders als Tribe. Graag dragen we via SpringFlower ook bij aan het verbinden van Tribes op verschillende plekken op aarde. En daarmee het verdiepen van kennis en wijsheid van inheemse culturen. Daarom doneren we ieder jaar een bijdrage aan een initiatief waarmee we verbonden zijn. Hierbij een overzicht van de initiatieven van de afgelopen jaren. 

In 2022 hebben we een donatie gedaan aan Spirious, een onderdeel van Stichting The Rainbow Foundation, welke als missie heeft het land, geboortegrond en de wateren van Inheemse stammen overal ter wereld te beschermen. We hebben speciaal gedoneerd voor het realiseren van het Maanhuis Sierra Nevada voor vrouwen van de Kogi in Colombia. Een plek waar vrouwen verzorgd kunnen worden. De jonge meisjes die hun eerste menstruatie verwelkomen zijn daar ook welkom om tot rust te komen. Een huis om samen te komen voor de vrouw. Een huis van Verbinding.

www.spirious.com

Onze bijdrage van 2023 ging naar de vertoning van de documentaire KIVA – The Call of the Wisdom Keepers gemaakt door Marijke Kodden.

In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’ Marijke Kodden filmde sinds 2018 bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland, Mexico, KIVA Kumbha Mela in India en Duitsland. Vele Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij in 2021 bij het project betrokken) maakten zij een hoopvolle documentaire, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen.

In 2024 zullen we in navolging aan de Roep van de 13 Indigenous Grandmothers het Initiatiewerk voor meiden in NL verstevigen. Graag maken we het in de (nabije) toekomst mogelijk voor meiden 17- 19 jr om een ware initiatie te doorlopen tijdens SpringFlower. In inheemse stammen wereldwijd worden meiden (en ook jongens) geïnitieerd in Jong Volwassenheid. Voor meiden gaat dat over “Endurance”. De kennis en wijsheid van “verdraagzaam leven en het bevestigen van relaties” ..